ГоловнаПолітика

Голови МЗС 12 країн Європи закликали ввести безвізовий режим з Україною і Грузією

Зустріч була присвячена питанням співпраці та "Східному партнерству"

Голови МЗС 12 країн Європи закликали ввести безвізовий режим з Україною і Грузією
Фото: Пресс-служба МИД Латвии

Під час засідання в Латвії міністри закордонних справ 12 країн Європи закликали негайно ввести безвізовий режим з Україною та Грузією.

Про це повідомляє офіційний сайт МЗС Латвії.

"Міністри наголосили на необхідності без зволікання надати безвізовий режим Грузії та Україні", - йдеться в повідомленні.

Також міністри підтвердили пріоритетність політики "Східного партнерства" та готовність підтримувати реалізацію асоціації з Україною, Молдовою і Грузією.

У зустрічі брали участь міністри закордонних справ Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Естонії, Латвії, Литви, Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини. Зустріч була присвячена питанням безпеки, енергетичної співпраці, тематиці "Східного партнерства".

Нагадаємо, 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Раді ЄС скасувати візи для громадян України.

У грудні 2015 року Єврокомісія заявила, що Україна та Грузія виконали необхідні для безвізового режиму вимоги. Передбачалося, що країни отримають візову лібералізацію одночасно. Однак виконання Україною низки додаткових умов ЄС опинилося під загрозою зриву. У зв'язку з цим Грузія домагалася, щоби ситуація з Україною не мала впливу на надання країні безвізового режиму.

У березні 2016 року ЄС розділив надання безвізового режиму Україні та Грузії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram