ГоловнаПолітика

Призначення нового уряду затягується через неузгодженість між Президентом, Гройсманом і БПП, - Сюмар

БПП до кінця не визначився з кандидатурою прем'єр-міністра, кажуть у НФ.

Призначення нового уряду затягується через неузгодженість між Президентом, Гройсманом і БПП, - Сюмар
Фото: nfront.org.ua

Зволікання у Верховній Раді з розглядом питання про відставку Арсенія Яценюка і призначення нового прем'єр-міністра існує через те, що досі не узгоджено остаточний склад уряду кандидатом у прем'єри Володимиром Гройсманом, фракцією БПП і Президентом Петром Порошенком.

Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар у коментарі журналістам.

Вона підкреслила, що "Народний фронт" готовий до пакетного голосування, до якого мають увійти: скасування постанови про незадовільну роботу уряду, формування парламентської коаліції, звільнення діючого прем'єр-міністра і призначення нового голови уряду після висунення його кандидатури коаліцією і внесення відповідного подання Президентом. Після цього повинна відбутися заміна президії Верховної Ради.

"Ми бачимо головну проблему в тому, що немає певного складу уряду. Немає остаточного визначення з кандидатом у прем'єр-міністри від Блоку Петра Порошенка", - сказала вона.

"Криза так затягнувся, що має відбутися пряма передача влади від Яценюка уряду Гройсмана. Але оскільки виникли проблеми зі складом уряду, з баченням самого кандидата в прем'єри, то саме через це процес може затягуватися", - резюмувала Вікторія Сюмар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram