ГоловнаПолітика

Третьяков: вважаю, коаліція буде близько 228 осіб

Голоси для законопроектів при необхідності будуть добиратися з інших фракцій.

Третьяков: вважаю, коаліція буде близько 228 осіб
Фото: 24tv.ua

Нова коаліція в складі "Народного фронту" і БПП буде лише трохи перевищувати необхідний мінімум.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі "Лівий берег зі Сонею Кошкіною "нардеп Олександр Третьяков з БПП.

"У сумі у двох фракцій має бути 226 осіб, щоб не виникало конфлікту між першим і другим поясненнями КСУ. Думаю, зайде ще досить багато людей. Не буду називати прізвища, але я впевнений, що їх буде багато. Думаю, коаліція буде близько 228 людей", - сказав він.

На його думку, цього цілком достатньо, оскільки інші фракції - "Самопоміч", "Батьківщина" і Радикальна партія - в принципі не мають ідеологічних розбіжностей із БПП і "Народним фронтом".

"Коли до нас у фракцію приходив керівник фракції «Самопоміч» Олег Березюк, обговорювався варіант конструктивного діалогу з коаліцією у форматі «2+1». Я поставив просте запитання: «Олеже, скажи, якщо будуть європейські закони, що стосуються інтеграції в Євросоюз, ти будеш голосувати чи ні?». Він відповів ствердно. Таке ж питання я ставив Тимошенко і Ляшку й отримав такі ж відповіді. Ми ж ідеологічно, не розходимося в тому, що повинні йти в Євросоюз. Це за часів Януковича ми йшли ідеологічно стінка на стінку: 226 голосів, зокрема «Наша Україна» і БЮТ, хотіли в Європу, що залишилися 224 - в Росію. Зараз такого немає", - зазначив Третьяков.

Нагадаємо, 5 квітня народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко заявила, що на наступному тижні процес переформатування коаліції завершиться. "На сьогоднішній день, наскільки я вже розумію за останньою інформацією, майбутня коаліція вже налічує 226-228 голосів", - заявила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram