ГоловнаПолітика

Третьяков: ймовірність призначення Луценка генпрокурором вища ніж 75%

БПП ініціює зміни в закон про Генпрокуратуру

Третьяков: ймовірність призначення Луценка генпрокурором вища ніж 75%
Фото: 24tv.ua

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко має непогані шанси очолити Генеральну прокуратуру.

Таку думку в інтерв'ю Соні Кошкіній висловив заступник голови фракції БПП Олександр Третьяков. 

Імовірність генпрокурорства Луценка він оцінив у "вище ніж 75%".

На користь цього сценарію свідчить і той факт, що БПП найближчим часом має намір ініціювати зміни в закон про Генеральну прокуратуру з метою скасувати норму, згідно з якою генпрокурором може бути лише той, хто пропрацював в ГПУ понад 10 років. "Коли я читаю закон про Генпрокуратуру, виписаний за принципом "рука руку миє", то в ньому сказано, що генпрокурором може бути лише людина з досвідом прокурорської роботи щонайменше 10 років. Давайте ще напишемо в Конституції, що прем'єр-міністром може бути тільки виходець із парламентської президії. А Президентом може бути лише той, хто хоч раз був прем'єром. Я вважаю, що цей закон треба змінювати, однозначно", - зазначив Третьяков.

"Це (внесення змін - ред.) ініціює наша фракція. І я, до речі, шкодую, що люди, які працюють у профільному комітеті (з питань правової політики - ред.), не зробили цього раніше", - резюмував він.

При цьому Третьяков не сказав, чи згоден сам Луценко очолити ГПУ, пославшись на те, що таке питання треба ставити безпосередньо йому. Нагадаємо, вперше інформацію про можливе призначення Луценка в Генпрокуратуру оприлюднив депутат від БПП Мустафа Найєм. Коментуючи її тоді, Юрій Луценко заявив, що не відповідає вимогам, оскільки не має юридичної освіти.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю: "Третьяков: «Якщо Порошенко ставиться до країни як до власного бізнесу - хоче його примножити, не бачу в цьому проблем»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram