ГоловнаПолітика

Суд поновив на посаді одіозного заступника начальника ГСУ МВС (оновлено)

Звільнення Григорія Мамки за результатами переатестації визнано незаконним.

Суд поновив на посаді одіозного заступника начальника ГСУ МВС (оновлено)
Фото: mvs.gov.ua

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов колишнього заступника начальника Головного слідчого управління МВС Григорія Мамки про поновлення на посаді. Мамку звільнили під час переатестації.

Повідомлення про це розміщено в закритій фейсбук-групі "Менти не стануть на коліна".

Відновлення Мамки за рішенням суду підтверджує член громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції Карл Волох.

"Суд виніс рішення на користь Мамки, який має репутацію одного з найбрудніших і найкорумпованіших ментів України", - написав він.

Оновлення. Українським Новинам в Окружному адмінсуді Києва підтвердили ухвалення такого рішення. Його виніс суддя Валерій Кузьменко 7 квітня.

Мамка просив у своєму позові визнати незаконним своє звільнення за підсумками переатестації. Він також просив поновити його на посаді заступника начальника ГСУ Нацполіції. Суд задовольнив його позов у повному обсязі.

Нагадаємо, звільнення Мамки домагався губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі. Він називав заступника начальника слідчого управління "стовпом корупційної системи рекету і втручання в бізнес старої міліції".

Напередодні голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе повідомила, що вже є два рішення судів про поновлення на посаді працівників МВС, які не пройшли переатестацію. "Я відчуваю реванш міліції, реванш тих співробітників, які не пройшли переатестацію. Майже всі вони звернулися до суду. Конвеєром проходять закриті засідання, і я дуже боюся, що стара судова система зробить усе, щоб знищити реформу поліції", - сказала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram