ГоловнаПолітика

ГПУ знову оголосила Іванющенка в розшук

Юру Єнакіївського зняли з розшуку на чотири дні

ГПУ знову оголосила Іванющенка в розшук
Юрий Иванющенко
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура 4 квітня знову оголосила в розшук колишнього депутата Верховної Ради Юрія Іванющенка.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у твіттері виклав відповідний документ.

Постанову про повторний розшуку Іванющенка виніс слідчий Генпрокуратури і направив її в департамент карного розшуку Національної поліції.

Нагадаємо, Дніпровський районний суд Києва 1 квітня скасував розшук Іванющенка, відомого також на прізвисько Юра Єнакіївський.

Іванющенко був у розшуку від початку 2015 року за рішенням Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС. Він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах).

27 січня 2016 року Солом'янський райсуд Києва постановив закрити кримінальне провадження проти Іванющенка від 21 лютого 2015 року. Воно стосувалося незаконного збагачення на суму 72 млн швейцарських франків і організації розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Суд погодився з доводами захисників, що ГПУ за рік не змогла нічого зробити, щоб зібрати докази провини колишнього депутата.

За даними видання "Наші гроші", органи правосуддя розслідують ще кілька кримінальних справ, пов'язаних з Іванющенком, але у жодному з них він не є основним фігурантом. Він підозрюється у розтраті майна, незаконному збагаченні в особливо великих розмірах, одержанні неправомірної вигоди.

Раніше Аваков заявляв, що Іванющенко організовував і фінансував "тітушок", які викрадали, били і вбивали активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram