ГоловнаЕкономікаФінанси

Топ-менеджер російського ВТБ був партнером Гонтаревої по бізнесу

Чверть акцій ICU до осені 2014 року належала росіянам.

Топ-менеджер російського ВТБ був партнером Гонтаревої по бізнесу

До осені 2014 року 22,74% акцій фінансової групи ICU, яку Валерія Гонтарева очолювала з 2007 року до переходу в НБУ, належали дружині першого заступника президента російського банку ВТБ Юрія Соловйова.

Про це пише журналіст програми "Наші гроші" Денис Бігус із посиланням на документи панамської Mossack Fonseca, яка спеціалізується на реєстрації офшорних компаній.

У грудні 2013 року офшор Соловйова Quillas Equities видав позику на 10 мільйонів доларів офшору Keranto Holdings Ltd, поштова адреса якого збігається з адресою центрального офісу групи ICU.

Точно встановити дату, коли Соловйов став не тільки позичальником, а й співвласником ICU, журналісти не змогли. Однак в січні 2014 року при розкритті структури власності банку "Авангард", що входить у групу ICU, стало відомо, що чверть ICU Holdings Limited (22,74%) належить Cordova Management Ltd. Власниця Cordova Management - Улютіна Г.В. (Росія, Москва) - мала таку саму частку в ICU, як і сама Гонтарева. Ще по 22,74% мали керуючі партнери Костянтин Стеценко і Макар Пасенюк. Галина Олегівна Улютіна - дружина Юрія Соловйова.

1 вересня 2014 року стало відомо, що ICU викупила частку Галини Улютіної.

Нагадаємо, в Україні злив документів панамської Mossack Fonseca зачепив також Президента Петра Порошенка і мера Одеси Геннадія Труханова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram