ГоловнаПолітика

Порошенко поміняв командувача ВМСУ

Офіційне представлення командира флоту відбудеться 2 квітня на борту "Гетьмана Сагайдачного"

Порошенко поміняв командувача ВМСУ
Фото: Предоставлено волонтерами "Вернись живым"

Президент Петро Порошенко поміняв командувача Військово-морськими силами України.

Про це повідомляє "Думская" з посиланням на джерела в Генштабі.

За наявною інформацією, віце-адмірала Сергія Гайдука, чию діяльність на чолі національного флоту неодноразово критикували з різних сторін, звільнено. Новим командувачем став колишній заступник із питань берегової оборони, учасник АТО генерал-лейтенант Ігор Воронченко, який користується авторитетом серед підлеглих і проявив себе з найкращого боку під час окупації Криму і на фронті.

Офіційне представлення командира флоту відбудеться 2 квітня на борту флагманського фрегата "Гетьман Сагайдачний", який напередодні цієї події пришвартувався біля 15-го причалу одеського Морвокзалу.

Ігор Воронченко народився 22 серпня 1964 року в смт Бабаї Харківської області. Закінчив Ташкентське танкове училище, служив у Групі радянських військ у Німеччині, потім у Білоруському військовому окрузі.

Після розпаду СРСР склав присягу на вірність народу України. До 2003 року служив у Національній гвардії, командував механізованим полком, який після реорганізації НГУ до Внутрішніх військ МВС було передано Збройним силам і розгорнутий у війська берегової оборони ВМСУ. Під час кримських подій займав пост заступника командувача флотом з берегової оборони. Був командувачем силами АТО в Луганській області.

Остання посада - начальник Головного управління персоналу Генштабу.

Нагадаємо, військовослужбовцю ВМСУ Ігорю Руляку, який рік тому звинуватив голову ВМСУ Сергія Гайдука і командування в розкраданні майна флоту, знищенні кораблів і кумівстві, заборонили ночувати в його військовій частині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram