ГоловнаПолітика

Корнієць подав позов про скасування наказу про призначення Сакварелідзе заступником генпрокурора

Аналогічний позов Окружний адмінсуд Києва розгляне 14 квітня

Корнієць подав позов про скасування наказу про призначення Сакварелідзе заступником генпрокурора
Фото: Центр Протидії Корупції

Екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць направив в Окружний адміністративний суд міста Києва адмінпозов з вимогою визнати незаконним наказ генерального прокурора України про призначення Давида Сакварелідзе заступником генпрокурора - прокурором Одеської області.

Про це Корнієць повідомив у Facebook, опублікувавши копію адмінпозову.

"Мені стало відомо про те, що 14.04.2016 Окружний адміністративний суд Києва розгляне позов про скасування наказу ГПУ про призначення на посаду заступника генпрокурора Д. Сакварелідзе. Мною подано аналогічний позов 16.03.2015, однак дата засідання не визначена", - написав екс-заступник прокурора Київської області.

Мне стало известно о том, что 14.04.2016 Окружной административный суд Г. Киева рассмотрит иск об отмене приказа ГПУ о н...

Опубліковано Олександром Корнійцем 27 березень 2016 р.

Корнієць пропонує позивачам об'єднатися і разом підтримати позовні вимоги.

Нагадаємо, заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе 24 березня назвав свого шефа Віктора Шокіна адвокатом колишніх співробітників органів прокуратури Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна, відомих як "діамантові прокурори".

Як повідомляли, Шапакіна і Корнійця затримали 6 липня 2015 року у будівлі ГСУ Генпрокуратури за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома у Корнійця були знайдені 35 пакетів з діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою "діамантових прокурорів".

Організаторами затримання були заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе і колишній заступник генпрокурора Віталій Касько. При цьому вони не повідомили про свої плани генпрокурора Віктора Шокіна. Сакварелідзе і Касько неодноразово скаржилися на кругову поруку в ГПУ і всілякі перешкоди слідству. Справа "діамантових прокурорів" стала символом спроби очистити Генпрокуратуру від корупції.

У лютому 2016 року Касько пішов у відставку.

29 березня 2016 року Верховна Рада розглядатиме відставку Віктора Шокіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram