ГоловнаПолітика

Порошенко готовий обміняти Александрова і Єрофєєва на Савченко

Путін обіцяв звільнити українку, заявляє президент

Порошенко готовий обміняти Александрова і Єрофєєва на Савченко
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба Президента

Президент Петро Порошенко зажадав, щоб російський президент Володимир Путін дотримав обіцянку і відпустив Надію Савченко. Натомість Україна передасть Росії російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Про це він сказав у своєму зверненні у зв'язку з вироком Савченко.

"Путін під час зустрічей у нормандському форматі заявляв, що після так званого судового рішення поверне Надію Савченко Україні. Настав момент виконати обіцянку. Я у свою чергу готовий передати в Росію двох російських військовослужбовців, затриманих на нашій території за їхню участь у збройній агресії проти України. Відразу після завершення судових розглядів я готовий шляхом відповідних процедур забезпечити їхній виїзд в РФ. Такий підхід відповідає пункту шість Мінських домовленостей про обмін всіх на всіх", - сказав він.

Нагадаємо, у вівторок російський суд засудив Надію Савченко до 22 років в'язниці.

Російських спецпризначенців Єрофєєва і Александрова затримали 16 травня 2015 року в Луганській області. Під час затримання вони або їхні спільники вбили українського військового. Генпрокуратура висунула їм підозри у здійсненні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язуванні війни. Справа Єрофєєва і Александрова знаходиться в суді, вирок наразі не ухвалено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram