ГоловнаПолітика

Будь-який підсумок референдуму про УА можуть використати проти України, - віце-президент Інституту Горшеніна

Результати голосування отримають широке висвітлення у ЄС

Будь-який підсумок референдуму про УА можуть використати проти України, - віце-президент Інституту Горшеніна
Фото: Сергей Нужненко

Результати референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС незалежно від його результату можуть бути використані проти України.

Про це на круглому столі "Референдум у Нідерландах - Спроба зупинити євроінтеграцію України?" сказав Олексій Лещенко, віце-президент Інституту Горшеніна, який організував захід.

"Ми є свідками високоманіпулятивної кампанії в Нідерландах, ініційованої немейнстрімовими, маргінальними силами з незрозумілим фінансуванням. І навіть якщо результати референдуму матимуть рекомендаційний характер, розрив у голосуванні отримає широке висвітлення як всередині Нідерландів, так і ЄС. Україна може бути жертвою цієї ситуації, заручником. Коли надманіпулятивні кампанії ставлять під сумнів Угоду про асоціацію, за яку Україна заплатила вже таку високу ціну", - заявив він.

Він вважає, що Україні варто більш активно доносити в Нідерландах свою позицію.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум, на який буде винесено питання: ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС? Уряд Нідерландів планує провести кампанію на підтримку позитивного голосування на референдумі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram