ГоловнаПолітика

Порошенко у Брюсселі обговорив питання санкцій проти РФ з прем'єром Угорщини

Західний сусід України виступає проти їхнього автоматичного продовження.

Порошенко у Брюсселі обговорив питання санкцій проти РФ з прем'єром Угорщини
Виктор Орбан и Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в рамках свого візиту в Брюссель обговорив з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном питання збереження економічних санкцій проти Росії. Кілька днів тому Угорщина разом з Італією виступили проти автоматичного продовження санкцій.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко висловив Орбану позицію України про те, що санкції мають бути збережені, поки не реалізують Мінські угоди.

Також Порошенко і Орбан обговорили питання проведення у 2016 році засідань українсько-угорських міжурядових комісій з питань економічного співробітництва, транскордонного та прикордонного співробітництва.

Нагадаємо, що проти Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими було введено індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції продовжили 10 березня до 15 вересня 2016 року. Економічні санкції діють до 31 липня 2016 року, а санкції проти Криму - до 23 червня 2016 року.

15 березня стало відомо, що ЄС вирішив дотримуватися п'ятьох принципів у відносинах з Росією. Один з них - повне виконання Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram