ГоловнаПолітика

Луценко: "Самопоміч" поховала ідею технократичного уряду

Садовому пора змінювати гасло на "Здрастуй, кролику, третій рік", вважає глава БПП

Луценко: "Самопоміч" поховала ідею технократичного уряду
Юрий Луценко
Фото: 24.ua

Фракція "Самопоміч" відмовилася входити в будь-яку нову коаліцію під будь-якого нового прем'єра, заявив голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"Шанс на реалізацію нової політики міг дати технократичний Кабмін, сформований без партійних торгів, без олігархів. Але цю ідею, яку підтримує суспільство, яку підтримують відповідальні політики, яку підтримують західні партнери, вчора фактично поховала заява "Самопомочі" про те, що вона не вступить у жодну нову коаліцію під будь-який новий уряд. Думаю, що своє гасло "Візьми і зроби!" після відмови Садового бути прем'єром, після відмови фракції вступати у будь-яку нову коаліцію слід змінити на "Здрастуй, кролику, третій рік", - сказав він, виступаючи в парламенті.

У відповідь представник "Самопомочі" Єгор Соболєв перерахував умови, за яких його фракція набере нову коаліцію.

"Рішення номер один - призначення незалежного генпрокурора, який не буде ні другом президента, ні другом парламенту. Рішення номер два - призначення справжньої Центральної виборчої комісії, яка рахуватиме голоси, а не обслуговуватиме, як вона це робила з часів Віктора Януковича. І рішення номер три - ухвалення нового справедливого закону про вибори, за яким виборець зможе вибрати як політичну партію, так і конкретного кандидата в ній", - заявив Соболєв.

Нагадаємо, в понеділок прес-секретар президента назвав три варіанти врегулювання політичної кризи: призначення прем'єром Наталії Яресько, Андрія Садового або когось третього. Після цього Садовий проводив зустріч з Порошенком, після якого дав зрозуміти, що не збирається ставати прем'єром.

Партію "Самопоміч" неодноразово звинувачували в небажанні брати на себе відповідальність за те, що відбувається в країні. При цьому передвиборчим гаслом цієї політсили було "Візьми і зроби!".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram