ГоловнаПолітика

Найєм не розглядав можливість очолити партію Саакашвілі

Говорити про створення партії зарано, запевняє нардеп.

Найєм не розглядав можливість очолити партію Саакашвілі
Фото: 24.ua

Народний депутат від БПП Мустафа Найєм не готовий очолити ще не створену партію Михайла Саакашвілі (сам Саакашвілі в разі позачергових виборів - і парламентських, і президентських - не зможе брати в них участь за законом - ред.).

Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною.

"Буду цілком відвертий. Не тому, що хочу бути відвертим, а тому, що я знаю закони медіа - чим це може обернутися надалі. Перше: ми з Михайлом ніколи не обговорювали проекту партії. Тобто слово «партія» між нами не проскакувало. Були розмови про те, що потрібно щось робити, якось рухатися далі, але без конкретики", - заявив Найєм.

"Друге: я ні від кого не чув, що хтось десь обговорює питання списків. Я знаю, що є розмови поза координаційною радою. Але зі мною особисто ні Михайло, ні будь-хто інший ніколи не обговорював питання ні першості у списку, ні другого місця. Тож це неправда", - додав також він.

При цьому він визнав, що підтримує ідеї, які впроваджує Михайло Саакашвілі, і спосіб того, як він це робить.

"Першого разу я побачив Михайла в Києві, в Адміністрації президента. До того я особисто його не знав. Познайомилися вже після виборів - на якийсь зустрічі - розговорилися. Він мені імпонував. Думаю, це було взаємно - ми поділяли схожі ідеї", - згадав Найєм.

"Ми зустрічалися ще багато разів. Потім його призначили губернатором - і спілкування звелося до телефонного. Впритул ми зіткнулися, коли виникла ідея проведення антикорупційного форуму. Це було в Одесі. Я довго виношував ідею, було зрозуміло, що потрібно вже якось рухатися в цьому напрямку, щось робити. І от я сиджу на одеському форумі, і раптом виникає чітка асоціація: Михайло дуже нагадав мені - не хотів би нікого образити - Сергія Лещенка останні 10 років. Він розповідав про корупційні схеми, тобто - по суті - презентував матеріали, аналогічні до журналістських розслідувань", - розповів також нардеп.

За його словами, Антикорупційна платформа - всередині БПП - виникла також зі співпраці із Саакашвілі. Однак вважає, що говорити про перетворення "Руху за очищення" Сакаашвілі на повноцінну партію поки що рано.

"Якщо вибори відбудуться нескоро, а проект ми створимо зараз, його «утримання» потребуватиме значних ресурсів. Навіть не фінансових - організаційних, людських. Одна річ - вибори, припустімо в жовтні, інша - через три місяці... Якщо через три місяці і нам потрібно швидко мобілізуватися (як партії - ред.) - в таку історію я вірю! Але єдине, що мене бентежить. Якщо говорити глобально-стратегічно, мене бентежить, що ми знову залазимо в короткострокові, особисті проекти. Коли 2014 року ми, молоді, йшли в парламент, участь у короткострокових проектах була для нас вимушеним кроком. Зробити свою партію було неможливо: не було ні грошей, ні часу, ні вмінь - нічого", - зазначив Найєм.

При цьому він визнав, що хотів би в майбутньому очолити команду однодумців.

Докладно читайте в повній версії інтерв'ю "Мустафа Найєм: «Саакашвілі дійсно пропонував Авакову прем'єрство. Це правда".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram