ГоловнаПолітика

ЄС не має наміру знімати санкції з РФ до розв'язання кризи на сході України

Мінські домовленості необхідно повністю імплементувати

ЄС не має наміру знімати санкції з РФ до розв'язання кризи на сході України
Фото: www.ednist.info

У Євросоюзі знову заявляють про незаконну анексію Криму і не планують знімати санкції з Російської Федерації поки не буде розв'язано кризу на сході України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми говоримо про... окупації Криму і Севастополя, про конфлікт на сході (України, - ред.). Ми чітко сказали, що не можна повернутися до нашого звичайного бізнесу між Росією і ЄС, поки не буде розв'язано цю кризу. Ми і далі підтримуємо наші заходи (санкції, - ред.) проти Росії", - сказала заступник голови зовнішньополітичної служби ЄС Хельга Шмід під час завершальної сесії "українського тижня" в Європарламенті 2 березня в Брюсселі.

Хельга Шмід також відзначила, що мінські домовленості мають бути повністю імплементовані.

"Ми завжди закликаємо, щоб Україна зі свого боку робила, наскільки це можливо, більше, щоб ніхто не міг сказати, що Україна не все зробила, щоб мирне розв'язування конфлікту стало можливим", - наголосила заступник голови зовнішньополітичної служби ЄС.

"Коли буде повністю виконано мінські домовленості, все одно перед нами постане проблема Криму і Севастополя", - зробила прогноз Хельга Шмід.

Вона нагадала про порушення прав людини в окупованому Росією Криму та знову наголосила, що Євросоюз вважає анексію Криму Росією незаконною.

"Я повинна ще раз наголосити, що ми не визнаємо цієї нелегальної анексії Криму", - сказала заступник голови зовнішньополітичної служби ЄС.

Нагадаємо, комітет постійних представників країн ЄС (COREPER) 2 березня погодив продовження санкцій проти Віктора Януковича та його оточення. Тепер це рішення повинні розглянути і схвалити міністри держав-членів на засіданні Ради ЄС 4 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram