ГоловнаПолітика

"Свобода" відновила блокаду російських фур

Члени партії почали акції в чотирьох областях.

"Свобода" відновила блокаду російських фур
Фото: http://svoboda.org.ua

Члени партії "Свобода" відновили блокування російського вантажного транспорту на території України.

Як повідомляється на сайті партії, біля пропускного пункту "Домачево" активісти зупинили російську вантажівку. До місця подій прибув радник голови Волинської ОДА Андрій Харлампійович, керівництво поліції Ратнівського району та представник СБУ.

Також "свободівці" прибули до пункту митного пропуску "Порубне" (Чернівецька область). Туди прибули два мікроавтобуси з бійцями Нацгвардії.

У Львівській області члени партії почали акцію при в'їзді в місто Стрий.

На Закарпатті "свободівці" розташувалися на Верецькому перевалі (межа Львівської та Закарпатської областей).

Тим часом Національна поліція оприлюднила на своєму сайті карту транзитних маршрутів для вантажного транспорту з Російської Федерації. Чи означає це, що поліція забезпечить їхній проїзд по цих дорогах, неясно.

Нагадаємо, Україна і Росія з 25 лютого скасувала обмеження на транзит вантажного автомобільного транспорту.

З 1 лютого був припинений в`їзд російських вантажівок на територію Польщі. Після цього транзит з Росії до Європи переорієнтувався на кордон України зі Словаччиною та Угорщиною. Однак у відповідь в Україні почалася громадянська акція блокування фур російських перевізників. Незабаром після цього Росія заборонила рух вантажівок з України через свою територію. Україна також ввела офіційну заборону на транзит російських фур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram