ГоловнаПолітика

"Самопоміч" заблокувала Київраду заради виборів у райради (оновлено)

Партія вимагає призначити голосування на 29 травня

"Самопоміч" заблокувала Київраду заради виборів у райради (оновлено)

Фракція "Самопоміч" заблокувала президію Київради у зв'язку з тим, що регламентна комісія Київради не провела засідання і таким чином фактично заблокувала можливість винести на голосування проект рішення про призначення виборів у райради столиці на 29 травня.

Про це повідомляє прес-служба партії.

За проектом, який вимагає розглянути "Самопоміч", Київрада мусить звернутися в ЦВК для призначення нової дати виборів до райрад на 29 травня 2016 року.

Якщо цей проект не проголосують сьогодні, ЦВК не встигне призначити вибори на 29 травня, стверджує партія.

Оновлення. Після переговорів з представниками "Самопомочі" секретар Київради Володимир Прокопів оголосив про перенесення засідання на понеділок, 29 лютого. Воно розпочнеться о 12:00.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням від 27 січня заборонив ЦВК здійснювати будь-які дії щодо районних виборів у Києві, призначених на 27 березня. Позов подали нардеп від БПП Євген Рибчинський та радикальна громадська організація "Наждак". Ці позови суд об'єднав і задовольнив.

23 липня 2015 року Київська міська рада передбачила створення у столиці райрад із 46 депутатами в Голосіївському, Печерському, Подільському та Шевченківському районах та з 54 депутатами в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському, Святошинському і Солом'янському районах. Вибори у них було призначено на 27 березня 2016 року.

Райради у Києві ліквідували у 2010 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram