ГоловнаПолітика

Порошенко створив Раду захисту журналістів і свободи слова

Очолили раду Таранов і Цеголко

Порошенко створив Раду захисту журналістів і свободи слова
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про Раду з питань захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова".

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Рада є консультативно-дорадчим органом при Президентові. Її основні завдання - моніторинг ситуації із забезпеченням захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова в Україні, а також напрацювання узгоджених пропозицій із цих питань.

"Раду створено для забезпечення реалізації конституційного права на свободу слова, налагодження ефективного механізму взаємодії держорганів і інститутів громадянського суспільства, зокрема ЗМІ, в питаннях запобігання перешкоджанню законній професійній діяльності журналістів", - наголошено в повідомленні.

До складу Ради увійшли представники представники громадських організацій у сфері ЗМІ, а також Національної поліції, Генеральної прокуратури, Служби безпеки, Нацради з питань телебачення і радіомовлення та інших держорганів.

Співголовами Ради призначено заступника голови Адміністрації президента Андрія Таранова і прес-секретаря Святослава Цеголка. Нагадаємо, 4 лютого Рада ввела кримінальну відповідальність за незаконне вилучення матеріалів і техніки у журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram