ГоловнаПолітика

Кабмін виклав звіт про виконання Угоди про асоціацію з ЄС

Документ показує, що вже зроблено і що треба зробити.

Кабмін виклав звіт про виконання Угоди про асоціацію з ЄС
Фото: zn.ua

Урядовий офіс з питань європейської інтеграції оприлюднив звіт про виконання Порядку денного асоціації й Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за 2015 рік.

Цей звіт є оцінкою української сторони і базується на інформації, наданій органами державної влади, які залучені до виконання відповідних завдань.

Мета звіту - інформування про прогрес України в реалізації цілей політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 року Верховна Рада схвалила законопроект про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, який того самого дня був підписаний президентом Петром Порошенком. З 1 листопада 2014 року Україна розпочала реалізацію основних положень Угоди, крім створення зони вільної торгівлі. З 1 січня 2016 року в режимі тимчасового застосування також почали діяти положення про зону вільної торгівлі.

Угода про асоціацію набуде чинності повною мірою після завершення процедури ратифікації всіма країнами ЄС і Радою Євросоюзу. Зараз лише одна з країн ЄС не завершила процедуру ратифікації. Нідерланди у квітні проведуть консультативний референдум із цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram