ГоловнаПолітика

Німеччина очікує прориву на переговорах "нормандської четвірки" 3 березня

Головним буде питання виборів на Донбасі.

Німеччина очікує прориву на переговорах "нормандської четвірки" 3 березня
Франк-Вальтер Штайнмайер
Фото: zn.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сподівається на прорив у переговорах про врегулювання на Донбасі під час зустрічі міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" (Україна, Росія, Франція, Німеччина) 3 березня в Парижі.

"Я думаю, що під час нашої зустрічі в Парижі ми досягнемо деяких необхідних компромісів, домовимося про спільну позицію і зможемо подолати всі "рови", які нас ще розділяють", - сказав він на спільній з головами МЗС Франції й України прес-конференції в Києві у вівторок.

Своєю чергою міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що основною темою переговорів у Мінську стануть вибори на Донбасі.

"Обговорили, як досягти безпеки... Яким чином можна посилити міжнародну присутність, міжнародний компонент, аби провести підготовку до виборів. Друге - це так звані модальності виборів - за якими правилами повинні відбутися вибори на Донбасі", - розповів він про результати зустрічі із західними колегами.

Клімкін вважає, що необхідно переконати Росію погодитися на проведення виборів на Донбасі за стандартами ОБСЄ.

Голови МЗС Франції і Німеччини також прокоментували політичну кризу в Україні. Штайнмаєр і Жан-Марк Еро сподіваються, що політикам в Україні вдасться швидко домовитися.

Штайнмаєр і Еро прибули в Україну в понеділок із робочим візитом, який завершать у вівторок. Вони зустрілися з прем'єром Арсенієм Яценюком, Президентом Петром Порошенком і міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram