ГоловнаПолітика

"Самопоміч" порадиться із Садовим щодо перебування в коаліції

Надзвичайне засідання призначено на четвер

"Самопоміч" порадиться із Садовим щодо перебування в коаліції
Андрей Садовый
Фото: samopomich.ua

"Самопоміч" у четвер, 18 лютого, проведе надзвичайне засідання керівництва партії. Причиною названо "олігархічний переворот, який стався в Україні".

Засідання розпочнеться о 12:00. Після закінчення керівництво партії дасть брифінг, повідомляє прес-служба політсили.

Головою партії "Самопоміч" є мер Львова Андрій Садовий.

У середу депутати від фракції "Самопоміч" не прийшли на засідання парламенту. Фракція радилася, чи виходити з коаліції, але так і не дійшла жодного рішення.

З урахуванням того, що фракція "Батьківщина" покинула коаліцію, вихід "Самопомочі" призведе до розпаду парламентської більшості.

Якщо протягом місяця з цього моменту нову коаліцію не буде сформовано, президент отримає право розпуску парламенту. Однак цим правом він може не скористатися. Петро Порошенко вже заявив, що розпустить парламент лише в крайньому разі.

Нагадаємо, у вівторок парламент 247 голосами визнав незадовільною роботу уряду у 2015 році, після чого спробував відправити Кабмін у відставку. Однак резолюцію про недовіру уряду підтримали лише 194 депутати. Не дали своїх голосів група "Відродження", підконтрольна Ігорю Коломойському, "Опоблок", в якому сильні позиції Ріната Ахметова, і частина фракції "Блоку Петра Порошенка". Це дало привід низці політиків заявити про змову з метою провалити відставку Кабміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram