ГоловнаПолітика

"Самопоміч" вирішила не приходити в Раду

Партія натякнула, що організовує протести.

"Самопоміч" вирішила не приходити в Раду
Фото: Макс Требухов

Депутати від фракції "Самопоміч" не прийдуть на засідання Верховної Ради в середу.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Причиною "Самопоміч" називає провал голосування за відставку уряду.

"В Україні відбувся цинічний урядовий переворот за участю президента, прем'єра, клептократичної частини коаліції й олігархічного блоку. Проігноровано всі правила нормальності і людяності - цим процесом керували візантійщина, підступність, деспотизм, залежність від грошей і повне ігнорування людей і їхніх потреб. Президент, прем'єр і клептократи втратили відчуття реальності", - сказано в повідомленні.

Партія вважає, що шанс на нормальне громадське управління державою втрачено, а парламент остаточно втратив контроль над урядом.

"Треба знайти вихід із цієї патової ситуації. Люди допоможуть. Фракції "Самопоміч" завтра не буде в залі парламенту", - підсумували в "Самопомочі".

Нагадаємо, у вівторок парламент 247 голосами визнав незадовільною роботу уряду 2015 року, після чого спробував відправити Кабмін у відставку. Однак резолюцію про недовіру уряду підтримали лише 194 депутати. Не дали своїх голосів група "Відродження", підконтрольна Ігореві Коломойському, "Опоблок", у якому сильні позиції Ріната Ахметова, і частина фракції "Блок Петра Порошенка". Це дало привід декотрим політикам заявити про змову, щоб провалити відставку Кабміну.

Порушувати питання про відставку Кабміну можна лише раз протягом сесії. Поточна сесія Верховної Ради почалася в лютому і триватиме до середини липня. Депутати зберуться на нову сесію лише у вересні. Це означає, що Арсеній Яценюк залишиться на чолі уряду мінімум до вересня, якщо не відбудуться позачергові вибори.

"Самопоміч" входить у коаліцію, яка сформувала уряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram