ГоловнаПолітика

Порошенко закликав відправити уряд Яценюка у відставку

Президент допустив, що прем'єр зможе сформувати новий Кабмін

Порошенко закликав відправити уряд Яценюка у відставку
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко заявив, що прем'єр Арсеній Яценюк і його уряд мають піти у відставку. Також буде звільнено генпрокурора Віктора Шокіна.

Про це йдеться у зверненні президента.

"Сьогодні вранці я мав зустріч і ґрунтовну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку... З такими самими мірками слід підходити і до уряду. Кабінет Міністрів зробив чимало для порятунку країни, стабілізації економічної ситуації і старту реформ. Але суспільство явно вирішило, що помилок більше, ніж досягнень, і відмовило в довірі міністрам. А хіба не зрозуміло, що проводити успішні реформи може тільки уряд, який користується досить високою підтримкою співгромадян?" - зазначив Порошенко.

"Щоб відновити довіру, терапії вже мало, потрібна хірургія. Момент для часткового поновлення Кабінету Міністрів проґавили. Про нього занадто довго говорили, і в результаті - забалакали. Тепер уже очевидно є запит на повне перезавантаження Уряду. Поки що прем'єр-міністр зберігає можливість вибрати, у який спосіб краще дати простір для реалізації цього запиту.

Тотальне переформатування Кабінету Міністрів має відбуватися на основі діючої коаліції у складі "Солідарності", "Народного фронту", "Самопомочі" і "Батьківщини", - додав президент.

Нагадаємо, що Арсеній Яценюк є незмінним головою Кабінету Міністрів України з часу втечі Віктора Януковича і його соратників.

Він зайняв прем'єрське крісло 27 лютого 2014 року. Наприкінці листопада 2014 року Яценюк очолив новий кабінет, сформований парламентом 8-го скликання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram