ГоловнаПолітика

Порошенко назвав Путіна лідером альтернативної Європи

Порошенко нагадав, чому українці повстали проти режиму Януковича

Порошенко назвав Путіна лідером альтернативної Європи
Фото: пресс-служба Президента

Президент України Петро Порошенко вважає Володимира Путіна лідером альтернативної Європи. Про це він заявив на Мюнхенській конференції з безпеки.

За його словами, зараз існують спроби створити нову Європу з іншими цінностями - ізоляціонізмом, гомофобією, неповагою до прав людини, релігійним фанатизмом.

"Ця альтернативна Європа має свого власного лідера. Його звуть пан Путін. Ця альтернативна Європа має своїх піхотинців. Це проросійські й антиєвропейські партії, які є в кожній європейській країні", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що два роки тому українці повстали проти режиму Віктора Януковича, прагнучи до європейських цінностей, але зовсім не тих, які зараз просуває Путін.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко прибув із робочим візитом до Німеччини, де він бере участь у роботі 52-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки і проведе двосторонні зустрічі з керівниками Європейського Союзу, НАТО, державним секретарем США Джоном Керрі та лідерами низки європейських держав.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, виступаючи на Мюнхенській конференції, констатував початок нової "холодної війни" між НАТО та Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram