ГоловнаПолітика

Посли дев'ятьох західних країн підтримали Абромавичуса

Канада, Франція, Німеччина, Італія, Литва, Швеція, Швейцарія, Британія і США дуже розчаровані

Посли дев'ятьох західних країн підтримали Абромавичуса
Айварас Абромавичус
Фото: Макс Требухов

Посли дев'ятьох західних країн в Україні виступили зі спільною заявою, у якій висловлюють розчарування через відставку міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Документ, оприлюднений на сайті посольства Швеції, підписали посли Канади, Франції, Німеччини, Італії, Литви, Швеції, Швейцарії, Великобританії та США.

"Ми глибоко розчаровані відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі пана Айвараса Абромавичуса, який досяг справжніх результатів у проведенні реформ в Україні. Протягом минулого року пан Абромавичус і його професійна команда домоглися важливих зрушень у впровадженні жорстких, але необхідних економічних реформ, покликаних стабілізувати українську економіку, викоріненні хронічної корупції, приведенні у відповідність з вимогами програми МВФ і сприянні формуванню більш відкритої і прозорої влади. Стабільне, безпечне і процвітаюче майбутнє України вимагатиме постійних зусиль від численної команди відданих професіоналів, в яку входять представники різних сил, які інтереси українського народу ставлять вище за свої. Важливо, щоб українські лідери відкинули свої дріб'язкові розбіжності, назавжди залишили в минулому корисливі інтереси, які гальмували розвиток країни протягом десятиліть, і активізували проведення необхідних реформ", - сказано в документі.

Нагадаємо, в середу Абромавичус подав у відставку, заявивши, що заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

Кононенко у відповідь заявив, що міністр намагається уникнути відповідальності за провали в роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram