ГоловнаПолітика

Абромавичус звинуватив Кононенка у спробі підім'яти МЕРТ під себе

Найближчого соратника Порошенка звинувачують у корупції

Абромавичус звинуватив Кононенка у спробі підім'яти МЕРТ під себе
Игорь Кононенко
Фото: Макс Требухов

Міністр економіки Айварас Абромавичус звинуватив одного з лідерів Блоку Петра Порошенка Ігоря Кононенка у спробі підім'яти міністерство під себе.

"Протягом року Ігор Кононенко лобіював своїх людей на посаду генерального директора "Укрхімтрансаміаку". Кононенко мав безпосередній інтерес у цій компанії, і замість того щоб допомогти мені повалити регіонала Бондика, завів своїх людей, які в підсумку спільно управляють цим підприємством. Депутат від БПП, безпосередньо підконтрольний Кононенкові, тиснув на призначення в "Укрзовнішінформ", підприємства порошкової металургії, Національне агентство акредитації України і кілька інших підприємств. Кульмінацією цього кадрового свавілля є бажання повного підпорядкування потоків, бажання мати свого заступника в Мінекономіці, відповідального за "Нафтогаз" та інші державні підприємства", - сказав він на брифінгу в середу.

Два дні тому цей чоловік прийшов з пакетом документів і поставив Абромавичуса до відома, що він - його новий заступник.

Після цього міністр отримав дзвінок з Адміністрації президента, звідки йому наказали взяти цю людину.

"Кульмінацією цього кадрового свавілля і прагнення повністю підпорядкувати собі потоки стало бажання мати "власного" заступника міністра в Мінекономіки, який відповідав би за "Нафтогаз" та інші державні підприємства. Кандидат просто приніс повний пакет документів для призначення і заявив: "Я хочу стати вашим замом. Я в команді Кононенка, і мою кандидатуру вже погодили нагорі". Після цього мені надійшов дзвінок з АПУ з наполегливою рекомендацією взяти цю людину, а також ще одну - на посаду заступника з оборони. На що я відповів: "Я частиною цього дерибану не буду", - і попросив, щоб мене звільнили. Зрештою Кононенко заявив, що бажає заслухати мій звіт на фракції і розглянути питання про мою відставку. Я вирішив, що полегшу задачу Кононенкові та його команді, і подаю заяву про відставку", - розповів Абромавичус.

Нагадаємо, що Абромавичус - один із найбільш реформаторських міністрів України - подав у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram