ГоловнаПолітика

БПП перегляне своїх кандидатів у міністри

Юрій Луценко визнав свою фракцію легковажною

БПП перегляне своїх кандидатів у міністри
Фото: 24.ua

Фракція "Блоку Петра Порошенка" перегляне свій список кандидатів в оновлений Кабмін.

Про це написав голова фракції Юрій Луценко у фейсбуці.

"Жодного рішення про висунення певних осіб міністрами від БПП фракція не ухвалювала. Також фракція не ухвалювала рішень про відставку деяких міністрів. Насправді лише фракція висунула 7 осіб для обговорення. Проте суспільна реакція свідчить, що вчорашнє обговорення було поверхневим і легковажним. Як керівник фракції я маю намір повернутися до цього питання. При цьому ще раз попрошу колег врахувати, що мова йде не про працевлаштування, а про посилення потенціалу уряду за часів найбільшої загрози для держави", - зазначив він.

Нагадаємо, БПП в понеділок затвердив список своїх кандидатів в оновлений Кабмін. Фракція запропонувала Тараса Кутового на пост міністра аграрної політики, Гліба Загорія на міністра природних ресурсів, Павла Рябікіна на міністра інфраструктури, Олексія Гончаренка на міністра охорони здоров'я, Ольгу Бєлікову на віце-прем'єра з євроінтеграції, Віталія Ковальчука на першого віце-прем'єра, Євгенія Нищука на міністра культури.

Ці кандидатури викликали різку критику як у політикумі, так і в суспільстві. До критиків БПП навіть приєднався посол США в Україні.

У підсумку заступник голови фракції Ігор Кононенко заявив, що список - чорновий, а остаточний ухвалюватиметься після консультацій у коаліції. Колега Кононенка по фракції Сергій Лещенко, втім, наполягає, що під час голосування не було мови про те, що список попередній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram