ГоловнаПолітика

Меркель анонсувала продовження санкцій проти Росії

Санкції буде продовжено до повного виконання Мінських домовленостей

Меркель анонсувала продовження санкцій проти Росії
Ангела Меркель
Фото: http://news-front.info

Канцлер Німеччини Ангела Меркель впевнена, що Європейський Союз продовжить санкції проти Росії, оскільки Мінські угоди не імплементовано повністю.

Про це вона заявила під час прес-конференції з президентом України Петром Порошенком, інформує РБК-Україна.

"Мінські угоди досі не реалізовано, нам доведеться надалі продовжувати санкції проти Росії. Якби Мінські домовленості повністю виконали, тоді б ми могли скасовувати санкції, але наразі цього немає", - заявила Меркель.

При цьому вона підкреслила, що Україна дотримується домовленостей.

"Україна дуже вірна традиціям виконання Мінських домовленостей. Незважаючи на це, ми ще не бачимо режиму повного припинення вогню, тому ми мусимо далі працювати в цьому напрямку. Тому ми спробуємо ще раз сісти і обговорити, як нам врегулювати ситуацію в Донецьку, в Луганську... Нам потрібен тривалий період припинення вогню", - підкреслила канцлер.

Фото: twitter.com/STsegolko

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд, а потім президент США Барак Обама і канцлер ФРН Ангела Меркель закликали прискорити виконання Мінських домовленостей. При цьому раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що не зобов'язаний повертати Україні контроль над кордоном Луганської та Донецької областей з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram