ГоловнаПолітика

Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів помічника Суркова

Головною фігурою у вивезенні українки в РФ був Павло Карпов, також відомий як Микола Павлов

Депутат Верховної Ради Надія Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів Павла Карпова, який є помічником Владислава Суркова. Про це захист українки повідомив під час судового засідання в понеділок, пише "Медиазона".

"Переходимо до 23 червня. Усі люди, які там зі мною розмовляли, говорили мені, що я буду в Росії. Близько 5:00 приїхали дві машини, «четвірка» і щось із зовнішністю «Ниви». Посадили в машину. Але перед цим я бачила, як Плотницький підійшов до водія «Ниви» і передавав йому файл з моїми, мабуть, рапортами і моїм телефоном Fly. Водій був великий, товстий чоловік зі вгодованим обличчям, зарослий, бородатий. Він був одягнутий у бронежилет 6 класу, зі стрічкою сепаратистів, у цифрованому камуфляжі і з автоматом. Він заходив до мене в полоні. Багато з тих, хто тут був свідком, заходили до мене. Але багатьох нам тут не показали просто", - сказала вона.

Після цього адвокат Ілля Новиков показав фотографію людини, яка сиділа за кермом "Ниви".

Павло Карпов
Фото: zona.media
Павло Карпов

"Цю людину звуть Павло Карпов, він відомий у ЛНР тим, що називав себе куратором від президента. Ця людина засвічена у справі БОРН", - сказав він. За його словами, Карпов - головна фігура у викраденні Надії.

Інший захисник Савченко Микола Полозов у твіттері повідомив, що Карпов - помічник Суркова.

За даними "Новой газеты", Карпов був позаштатним помічником одного зі співробітників адміністрації президента РФ. Після початку подій на Донбасі потрапив у команду одного з ватажків "ДНР" Олександра Бородая. Також був помічений у Луганську під ім'ям Микола Миколайович Павлов. Карпов повернувся до Москви разом з Бородаєм.

Карпов брав участь у роботі з неонацистами російського угруповання БОРН.

Нагадаємо, Савченко 17 червня потрапила в полон до бойовиків, а у ніч на 24 червня її перевезли в Росію з "мішком на голові".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram