ГоловнаПолітика

Гройсман підписав закон про перевибори у Кривому Розі

Голосування має відбутися 27 березня.

Гройсман підписав закон про перевибори у Кривому Розі
Фото: rada.gov.ua

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підписав законопроект №3613 про перевибори в Кривому Розі після того, як парламент у вівторок відмовився скасувати їхнє призначення.

"Отже, я стримав слово. Постанову про скасування результатів голосування за закон про вибори в Кривому Розі сьогодні було розглянуто першим питанням, і необхідної кількості голосів вона не набрала. Після цього я отримав законне право підписати цей закон, що негайно і зробив", - написав він у своєму фейсбуці.

Він пояснив, що в день голосування за цей проект №3613 було зареєстровано постанову про скасування результатів, що безпосередньо забороняло йому підписувати законопроект. Тепер коли ухвалу скасовано, він отримав таке право.

Законопроект відправлено на підпис президентові Петру Порошенку.

Нагадаємо, що на виборах мера Кривого Рогу виборчком визнав переможцем Юрія Вілкула з результатом 89209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Мілобог із відставанням на 752 голоси. 18 листопада Вілкул навіть заступив на посаду мера. Однак Мілобог поразки не визнав і заявив про фальсифікації. У Кривому Розі почалися акції протесту, і в кінцевому підсумку Рада під тиском "Самопомочі" проголосувала за перевибори в місті.

Голосування має відбутися 27 березня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram