ГоловнаПолітика

Авторами поправки про перенесення електронного декларування виявилися екс-регіонали (оновлено)

Депутати Мисик і Деркач поставили запровадження безвізового режиму під загрозу зриву

Авторами поправки про перенесення електронного декларування виявилися екс-регіонали (оновлено)
Андрей Деркач
Фото: ord-ua.com

Авторами поправки, яка відклала запуск електронного декларування доходів, виявилися народні депутати, які у минулому скликанні входили до Партії регіонів.

"О-хо-хо. Знайшли автора поправки "нахрен електронні декларації"! Як повідомляють секретні джерела у ВР (поки протокол не опубліковано), ним виявився улюбленець Шокіна і Вілкула, голосовун за диктаторські закони 16 січня - Андрій Деркач. Як саме Деркач протягнув цю поправку (і чому решта бюджетного комітету її радісно зжерли), ми дізнаємося, впевнений, вже сьогодні", - написав у своєму фейсбуці журналіст Денис Бігус.

Оновлення. Депутат Мустафа Найєм пише, що співавтором поправки був інший екс-регіонал, позафракційний депутат Володимир Мисик.

Деркач у листуванні з журналісткою Ольгою Василевською визнав, що підтримав поправку на голосуванні, проте вказав, що її офіційним автором був Мисик.

Нагадаємо, 4 січня з'ясувалося, що перед ухваленням закону про бюджет у документ хтось вніс поправку, за якою система електронного декларування не запрацює раніше ніж 2017 року.

Раніше передбачалося, що у квітні чиновники муситимуть вносити свої декларації про доходи в докладну форму на спеціальний сайт. Це значно полегшило б обробку даних.

Запуск електронного декларування - одна з умов, під які Євросоюз погодився надати Україні безвізовий режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram