ГоловнаПолітика

Прокурор вимагає примусово доставити Корбана в суд на засідання

Корбан перебуває у стаціонарі після перенесеної операції

Прокурор вимагає примусово доставити Корбана в суд на засідання
Фото: Сергей Нужненко

Прокурор просить Дніпровський районний суд міста Києва про примусовий привід лідера "УКРОПу" Геннадія Корбана на засідання, де розглядається клопотання про зміну йому запобіжного заходу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар політсили Євгенія Кравчук.

"Зараз на засіданні Дніпровського районного суду прокурор заявив клопотання про примусовий привід прооперованого Геннадія Корбана до суду. Сторона звинувачення вважає, що стан політика «задовільний»", - зазначила вона.

Тим часом, за її словами, адвокати отримали офіційне підтвердження від інституту Амосова, що Корбан перебуває у стаціонарі після перенесеної операції. На прохання захисту оголошено перерву на 15 хвилин - цей документ передали до суду, додала Кравчук.

Розглядає справу суддя Микола Чаус.

Нагадаємо, Корбана помістили під домашній арешт на початку листопада. Термін запобіжного заходу закінчується 31 грудня.

Стосовно Корбана розслідуються кримінальні провадження за фактами захоплення у Дніпропетровську глави Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення та участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України). Досліджуються також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК) і ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

У п'ятницю Корбана доправили в Київ для медобстеження. Пізніше стало відомо, що Корбану зробили операцію на серці в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова. Водночас до суду надійшло клопотання про зміну йому запобіжного заходу. Оскільки ГПУ підозрює лідера партії "УКРОП" у фальсифікації діагнозу і навмисному затягуванні слідства. Того ж дня суд розпочав розгляд клопотання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram