ГоловнаПолітика

ГПУ пояснила причини вивезення Корбана до Києва

Глава "Кропу" отримав меддовідку в лікарні, якою володіє

ГПУ пояснила причини вивезення Корбана до Києва
Геннадий Корбан
Фото: Сергей Нужненко

Генпрокуратура пояснила ситуацію з доставкою глави партії "УКРОП" Геннадія Корбана на медобстеження до Києва.

Як повідомляється на сайті наглядового відомства, на початку грудня в рамках розслідування кримінальних справ слідчі хотіли провести слідчі і процесуальні дії з Корбаном.

Однак Корбан до слідчого не з'явився, посилаючись на те, що 7 грудня його ушпиталили в ТОВ «Медичний центр «Клініка сімейної медицини» у Дніпропетровську. Там Корбану видали довідки, які забороняють проведення слідчих дій з ним у зв'язку з нестабільним станом здоров'я.

"Разом з тим, під час розслідування отримано достатні дані підозрювати, що Корбан навмисно уникає участі у процесуальних діях з метою затягування слідства та ухилення від відповідальності. Так, встановлено, що, згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Корбан через афілійованих осіб є власником ТОВ «Медичний центр «Клініка сімейної медицини»", - повідомляє Генпрокуратура.

ГПУ також нагадує, що поставлений діагноз не завадив Корбану брати участь у судовому засіданні Печерського районного суду Києва 18 грудня 2015 року шляхом відеоконференції з приміщення Жовтневого районного суду Дніпропетровська.

"За таких обставин викликає обґрунтований сумнів достовірність встановленого діагнозу і реального стану здоров'я підозрюваного Корбана. Тому в кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу", - сказано в повідомленні.

24 грудня Корбану вручили повістку про вимогу з'явитися в Київське міське клінічне бюро судово-медичних експертиз. Однак підозрюваний ухилився від добровільного прибуття до цієї медустанови.

У відповідь того ж дня слідчий суддя ухвалив постанову про примусове притягнення Корбана до проведення судово-медичної експертизи та надав дозвіл на примусовк доправлення у Київське міське клінічне бюро судово-медичних експертиз для її проведення.

Корбана примусово доправили до Києва, зараз проводиться судово-медичне обстеження.

Нагадаємо, стосовно Корбана розслідуються кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську глави Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення та участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України). Досліджуються також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК) і ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram