ГоловнаПолітика

Коломойський спробував відхреститися від скандального інтерв'ю (оновлено)

Кожен матеріал Politico про Україну породжує скандал.

Коломойський спробував відхреститися від скандального інтерв'ю (оновлено)
Фото: Макс Левин

Олігарх Ігор Коломойський заявив, що не давав скандального інтерв'ю виданню Politico.eu.

Про це він повідомив у коментарі ТСН.uа.

"Інтерв'ю, звичайно, гостре і місцями смішне, але хочу багатьох засмутити: я не давав інтерв'ю ніякій газеті Politico. Зараз консультуюся з адвокатами з приводу своїх подальших дій у зв'язку з виходом цього матеріалу", - сказав бізнесмен.

Журналістом, який узяв інтерв'ю, яке вийшло на Politico.eu 21 грудня, вказано британського журналіста Олівера Керролла.

У ньому Коломойський каже, що заради боротьби з Президентом Петром Порошенком пішов на співпрацю з Рінатом Ахметовим, називає Юлію Тимошенко повією, а Валерію Гонтареву матюкає. Також бізнесмен обіцяє набити морду Саакашвілі.

Оновлення 19:33. Олівер Керролл у своєму твіттері пише, що говорив з Коломойським упродовж трьох годин у готелі President Wilson у Женеві. "Цілком упевнений, що інтерв'ю мені не наснилося", - зазначив він. За даними Керролла, Коломойський відмовляється визнавати інтерв'ю, ґрунтуючись на передумові, що журналіст не представляв видання Politico.

Керролл виклав фотографію смс-листування з Коломойським щодо організації інтерв'ю. У ній він називає себе журналістом The Independent і Politico.

Фото: twitter.com/olliecarroll

Оновлення 20:17. Журналіст Світлана Крюкова подзвонила Коломойському і виклала розшифровку розмови у фейсбуці.

"Дзвоню Коломойському. Кажу, у Вас двійник з'явився. Інтерв'ю замість Вас роздає. Феєричне. Де про Тимошенко і Саакашвілі - голосно і дзвінко.

- Я сайту POLITIKO ніякого інтерв'ю не давав, - відповідає Коломойський.

- А Oliver каже, давали. І запис у нього є.

- Олівера знаю як журналіста Independent. По-моєму, так його звали. Не пам'ятаю точно, візитка вдома валяється. Він приходив від видання Independent. А ніякому POLITIKO я інтерв'ю не давав. З Independent зустрічався ще на початку листопада. У цьому виданні все ще чекаю на оприлюднення тексту. А паралельно консультуюся зі своїми адвокатами", - написала вона.

Politico - авторитетне американське видання. Його європейська версія була створена разом з видавничим домом Axel Springer наприкінці 2014 року.

Варто зазначити, що це вже третій за останній час скандал навколо інтерв'ю Politico.eu з українськими чиновниками.

3 листопада на сайті Politico вийшов текст, в якому непрямою мовою передано слова прем'єра Арсенія Яценюка про те, що впродовж двох тижнів буде звільнено міністра освіти і науки Сергія Квіта. Пізніше на засіданні уряду Яценюк заявив, що його неправильно зрозуміли - він нібито говорив про звільненого міністра екології, а не міністра освіти (ecology і education по-англійськи).

У відповідь журналіст Politico Макс Такер виклав запис розмови про переформатування уряду. Втім про відставку Квіта в цьому записі все-таки не йдеться. Яценюк назвав Міністерство освіти слабкою ланкою в уряді, але однозначно про звільнення не говорив.

4 листопада Такер опублікував на Politico новий текст про те, що одеський губернатор Михайло Саакашвілі готовий зайняти посаду Яценюка. "Я хотів би взяти участь у великих змінах і реформах. Я можу це зробити в будь-якій якості", - нібито заявив одеський губернатор, відповідаючи на запитання, чи готовий він почати свою прем'єрську кампанію.

Однак Саакашвілі у своєму фейсбуці написав, що журналіст, знову ж таки, неправильно його зрозумів. "Щоб уникнути спекуляцій: я ніколи не говорив цьому або іншому журналістові, що хочу стати прем'єр-міністром України. У мене немає ні пропозиції, ні бажання перейти на цю посаду", - написав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram