ГоловнаПолітика

Антикорупційне бюро взялося за Мартиненка

Відкрито два кримінальні провадження.

Антикорупційне бюро взялося за Мартиненка
Николай Мартыненко
Фото: nfront.org.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро 11 грудня внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо корупційних правопорушень у сфері атомної енергетики.

Два кримінальні провадження стосуються укладення договору державним підприємством про постачання уранового концентрату за, ймовірно, завищеною ціною і використання службового становища під час поставки обладнання на атомні електростанції України. Суми коштів, які фігурують у процесах, - приблизно 17,4 млн доларів і 6,4 млн євро відповідно.

"Інформація про вчинення цих корупційних правопорушень неодноразово з'являлася в ЗМІ в контексті діяльності народного депутата України Миколи Мартиненка. Для того, щоб її підтвердити або спростувати, детективами НАБУ внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - повідомляють на сайті Антикорупційного бюро.

Нагадаємо, що Мартиненко є одним із близьких соратників прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Останнім часом депутат став фігурантом гучного скандалу: колега Мартиненка по коаліції Сергій Лещенко оприлюднив певні документи, з яких випливає, що компанія Мартиненка отримувала 15-20% відкату від контрактів "Енергоатому" і чеської "Шкоди" на постачання обладнання.

Стосовно Мартиненка триває розслідування у Швейцарії та Чехії. Сам депутат стверджує, що став жертвою політичного замовлення з дискредитації.

Антикорупційне бюро спільно з Антикорупційною прокуратурою повинні боротися з корупцією у вищих ешелонах влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram