ГоловнаПолітика

Турчинов: військовий повинен отримувати не менш ніж 7 тис. гривень

Інакше, за словами секретаря РНБО, солдати не матимуть стимулу підписувати контракт.

Турчинов: військовий повинен отримувати не менш ніж 7 тис. гривень
Фото: Сергей Нужненко

У військовому бюджеті України на 2016 рік, який затвердила Рада національної безпеки і оборони України, відображено основні напрями Стратегії національної безпеки та військової доктрини України, зокрема йдеться про підвищення зарплат контрактникам.

Про це повідомив секретар РНБО

Олександр Турчинов в інтерв'ю "5 каналу".

Секретар РНБО наголосив, що, відповідно до військового бюджету на 2016 рік, на безпеку й оборону України виділено 5% від ВВП - близько 113 млрд грн. "А безпосередньо на оборону виділено близько 3% ВВП", - сказав він.

За словами Олександра Турчинова, із цієї суми 100 млрд має бути профінансовано із загального фонду бюджету, а решта надійде за рахунок спецфондів і державних гарантій.

Він підкреслив, що із цих коштів має забезпечуватися підвищення зарплати військовим, насамперед тим, хто буде підписувати контракт зі Збройними Силами, Нацгвардією.

"Ми ставимо завдання, щоб мінімальна зарплата військового була не менш ніж 7000 гривень. Бо інакше мотивації підписувати контракт у них не буде", - констатував Турчинов.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко назвав підвищення зарплат військовим пріоритетом нацбезпеки. У вересні Міністерство оборони надіслало Мінфіну бюджетний запит на 2016 рік, у якому попросило виділити 86,952 мільярда гривень на потреби армії. Це майже вдвічі більше, ніж передбачено держбюджетом-2015.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram