ГоловнаПолітика

Верховна Рада оскаржила рішення Вищого адмінсуду щодо Мосійчука

Парламент відмовився визнати свої дії з приводу зняття недоторканності незаконними

Верховна Рада оскаржила рішення Вищого адмінсуду щодо Мосійчука
Фото: Сергей Нужненко

Верховна Рада в понеділок, 30 листопада, оскаржила у Верховному Суді рішення Вищого адміністративного суду, який визнав незаконним зняття недоторканності з депутата Ігоря Мосійчука.

Про це повідомила начальник прес-служби Верховного Суду Катерина Вороненко.

Протягом 15 днів Верховний Суд повинен призначити позов до розгляду.

Нагадаємо, 17 листопада Вищий адміністративний суд України визнав незаконним позбавлення Мосійчука недоторканності. На думку суддів, Верховна Рада неправомірно включила це питання до порядку денного.

17 вересня генпрокурор Віктор Шокін на засіданні Верховної Ради показав відео, на якому нардеп Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу у підприємницькій діяльності. Після цього парламент за процедурою ad hoc (рішення, призначене для конкретної проблеми) негайно дав згоду на арешт Мосійчука, а 18 жовтня суд його заарештував.

Мосійчук підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, проте сам нардеп заявив, що зізнання зробив під тортурами.

15 листопада термін арешту Мосійчука закінчився, після чого його відправили до лікарні на лікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram