ГоловнаПолітика

Суд відмовився відпустити політв'язнів-кримських татар

Звільнення в'язнів - умова подачі електрики.

Суд відмовився відпустити політв'язнів-кримських татар
Али Асанов
Фото: krymr.com

"Верховний суд Криму" залишив чинним рішення Київського райсуду Сімферополя про продовження утримання під вартою до 19 лютого 2016 р. фігурантам "справи 26 лютого" Мустафі Дегерменджі й Алі Асанову.

Про це повідомляє Крым.Реалии.

Суд розглядав клопотання захисту менш ніж півгодини. Адвокати просили змінити підзахисним запобіжний захід на домашній арешт або випустити їх під заставу.

На понеділок також заплановано засідання стосовно заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза.

Мустафу Дегерменджі, Алі Асанова й Ахтема Чийгоза звинувачують в участі в "масових заворушеннях" 26 лютого 2014 року. Тоді кримські татари не дали провести сесію Верховної Ради Криму. Вранці 27 лютого будівлю кримського парламенту захопили російські спецпризначенці, депутатів провели в зал - і вони поклали початок анексії Криму Росією.

Звільнення Чийгоза й інших політв'язнів кримські татари, які організували енергоблокаду півострова, називають умовою подачі електроенергії відремонтованою напередодні ЛЕП 220 кВ "Каховська-Титан".

Тим часом у понеділок, 30 листопада, відбулися обшуки в керівників Кіровського та Радянського регіональних меджлісів кримських татар, повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

"Сьогодні о 6-й ранку з обшуком співробітники ФСБ прийшли в будинок голови Кіровського регіонального меджлісу Екрема Абдульватова. Сказали, що обшук пов'язаний з відкритою кримінальною справою про підрив електроопор у Херсонській області. У результаті близько двогодинного обшуку нічого не вилучено. Екрем аг'а тільки переживає, щоб від нежданого візиту не стало погано його старенькому 90-річному батькові. До речі, щойно повідомили, що аналогічний обшук іде у в.о. голови Радянського регіонального меджлісу Рустема Меннанова", - написав він у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram