ГоловнаПолітика

Колишніх депутатів Єфремова, Стояна та Гордієнка почали судити

Двом регіоналам і комуністу загрожує до восьми років в'язниці.

Колишніх депутатів Єфремова, Стояна та Гордієнка почали судити
Александр Ефремов
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва розпочав розгляд кримінальної справи проти колишніх депутатів Верховної Ради Олександра Єфремова, Олександра Стояна (Партія регіонів) і Сергія Гордієнка (фракція Комуністичної партії).

Суддя Христина Тарасюк у понеділок відкрила підготовче засідання у справі.

До зали засідань прибули всі троє підозрюваних.

Нагадаємо, справу проти Єфремова, Стояна та Гордієнка розслідують у зв'язку з ухваленням 16 січня 2014 року "диктаторських законів". Обвинуваченим інкриміновано ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, від трьох до п'яти років в'язниці) КК України.

1 квітня генпрокурор Віктор Шокін заявив, що у справі про "диктаторські закони" проходять 12 колишніх депутатів. 11 із них були членами Лічильної комісії Верховної Ради і формалізували прийняття цих законів 16 січня 2014 року. Крім "регіоналів" Єфремова (в Лічильну комісію не входив), Стояна та комуніста Гордієнка, це Володимир Демидко, Олег Зарубінський, Віталій Калюжний, Володимир Наконечний, Володимир Олійник, Андрій Пінчук, Станіслав Скубашевський, Ярослав Сухий (усі - Партія регіонів) і Олександр Зубчевський (Компартія).

13 березня ГПУ оголосила в розшук Демидка, Пінчука, Скубашевського, Сухого і Зубчевського у справі "про диктаторські закони 16 січня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram