ГоловнаПолітика

Філатов заступив на посаду мера Дніпропетровська (оновлено)

Нардеп досі залишається нардепом через бездіяльність Ради

Філатов заступив на посаду мера Дніпропетровська (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Верховної Ради Борис Філатов, який через бездіяльність парламенту зберігає мандат, у п'ятницю заступив на посаду мера Дніпропетровська, пише "Мост-Днепр".

"Я розпочав виконання своїх обов'язків. І перші мої кадрові кроки полягатимуть у тому, що всіх людей, які грабували рідне місто, які були причетні до корупційних схем, були присутні у різних комунальних підприємствах, буде негайно звільнено", - заявив він.

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", складання присяги супроводжувалося протестами частини депутатського корпусу. Лідер партії "Громадська сила" Загід Краснов пояснив журналістам такі дії депутатів тим, що Філатова обрали міським головою Дніпропетровська, але він не повинен заступати на посаду з порушенням закону, маючи мандат народного депутата України.

"У Філатова сьогодні два мандати. Після того, коли Верховна Рада ухвалить рішення, і Філатов перестане бути народним депутатом, тоді він отримає запис у трудовій книжці і приїде на сесію Дніпропетровської міської ради, на якій він складе присягу", - сказав Краснов.

Оновлено. У своєму фейсбуці Філатов повідомив, що демарш "Громсили" підтримали депутати "Опозиційного блоку" і "Самопомочі". У зв'язку з цим він закликав політраду партії "Самопоміч" та особисто її лідера Андрія Садового розпустити фракцію. "Це ганьба. Неймовірна ганьба. Особливо після того, що партія "УКРОП" зробила для "Самопомочі" у Кривому Розі", - написав Філатов.

На першу сесію новообраної Дніпропетровської ради прийшли 64 депутати. До ради пройшли представники п'яти політичних партій і отримали таку кількість мандатів: "Опозиційний блок" - 25, "УКРОП" - 21, "Громадська сила" - 7, "Блок Петра Порошенка - Солідарність" - 6, "Самопоміч" - 5.

Нагадаємо, нардеп Бориса Філатова визнано переможцем виборів мера у Дніпропетровську 17 листопада. За нього проголосували 184 874 виборців. Його опонент - представник Опозиційного блоку Олександр Вілкул - отримав підтримку 158 752 виборців.

Раніше обов'язки мера міста раніше депутат Галина Булавка, обрана секретарем міськради у березні цього року. Обраний мер міста Іван Куліченко склав свої повноваження у листопаді 2014 року. Він керував містом 15 років, але восени вирішив перейти до Верховної Ради, де зараз входить до фракції "Блоку Петра Порошенка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram