ГоловнаПолітика

Порошенко вніс у Раду проект судової реформи (оновлено)

Парламент має надіслати проект до Конституційного суду

Порошенко вніс у Раду проект судової реформи (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект Закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)». Про це повідомляє прес-служба Президента.

«Цих змін давно вже чекає українське суспільство, тому прошу парламентаріїв ретельно ознайомитись із законопроектом і розглянути його відповідно до процедури в максимально короткі терміни, щоб уже до кінця зими ми мали оновлену Конституцію в частині правосуддя і будували в Україні справедливий суд відповідно до високих європейських стандартів», - цитує Порошенка прес-служба.

З текстом документа можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, проект змін до Конституції в частині судової реформи 30 жовтня затвердила Конституційна комісія, створена Президентом. До цього проект позитивно оцінила Венеціанська комісія.

Внесення змін до Конституції - тривалий процес. Спочатку проект змін парламент має направити на аналіз до Конституційного суду. Після отримання вердикту КС депутати повинні 226 голосами прийняти проект у першому читанні. Потім на наступній сесії парламенту зміни до Конституції мають бути прийняті щонайменше 300 голосами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram