ГоловнаПолітика

Порошенко і Юнкер домовилися про зустріч 30 листопада у Франції

Президент обговорив з головою Єврокомісії поглиблення економічної інтеграції між Україною та ЄС

Порошенко і Юнкер домовилися про зустріч 30 листопада у Франції
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, під час якої сторони домовилися про зустріч 30 листопада в Парижі.

Як повідомляє офіційний сайт Президента, зустріч відбудеться в рамках Міжнародної конференції з питань зміни клімату "Париж Клімат-2015".

Порошенко і Юнкер висловили стурбованість у зв'язку зі зростанням кількості провокацій з боку бойовиків на Донбасі і закликали до неухильного виконання Мінських домовленостей.

Президент України наголосив на важливості збереження солідарності і єдності Європейського Союзу в питанні санкцій стосовно Росії до відновлення територіальної цілісності України, включаючи анексований Крим.

Президент Єврокомісії привітав ухвалення Верховною Радою низки законів у сфері боротьби з корупцією та протидії дискримінації та висловив сподівання на позитивну оцінку прогресу України на шляху до безвізового режиму з ЄС.

Також сторони обговорили поглиблення економічної інтеграції між Україною та ЄС, зокрема в контексті набуття чинності  з 1 січня 2016 року зони вільної торгівлі.

Нагадаємо, Євросоюз похвалив Україну за роботу над безвізовим режимом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram