ГоловнаПолітика

У Кривому Розі мітинг на підтримку Милобога зібрав 2 тис. осіб

"Майдан" висунув ультиматум.

Фото: 0564.ua

Мешканці Кривого Рогу в неділю зібралися в центрі міста на так зване "Народне віче". Мітинг проходив на підтримку кандидата в мери Кривого Рогу від "Самопомочі" Юрія Милобога, який не визнав поразки на виборах.

Як повідомляє міський сайт 0564, організатори попросили прибрати з площі партійну символіку і залишити тільки прапори України.

Милобог зі сцени запропонував Юрієві Вілкулу, який уже заступив на посаду мера, добровільно піти у відставку. Його підтримав мер Львова Андрій Садовий, який приїхав у місто.

Фото: 0564.ua

Серед учасників акції були нардепи Семен Семенченко, Олег Березюк, Єгор Соболєв, Ярослав Маркевич, Андрій Денисенко, Володимир Парасюк. Денисенко у своїй промові звинуватив "Блок Петра Порошенка" у підтримці Вілкула.

У відповідь представник БПП у Кривому Розі Олександр Макаренко запевнив присутніх, що партія підтримує перерахунок голосів.

Єгор Соболєв закликав зробити символічний акт народовладдя і зайти в будівлю міськради. Частина учасників мітингу це зробила. Так звана муніципальна гвардія покинула приміщення через чорний хід. Над ліфтами з'явився напис "Влада належить народу!". Через півгодини Соболєв вивів людей з будівлі.

Крім того, криворізький Автомайдан (близько 50 автомобілів) на 15 хвилин заблокував трасу на Дніпропетровськ.

Нардепи закликали криворіжців вийти на віче наступної неділі. Акцію вони оголосили безстроковою.

Семен Семенченко заявив, що якщо до 29 листопада проблему нелегітимності влади не буде вирішено, "у Кривому Розі люди встановлять пряме народовладдя".

Нагадаємо, на виборах мера Кривого Рогу переміг Юрій Вілкул з результатом 89 209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог з 88 457 голосами.

Вілкул заступив на посаду мера 18 листопада. Милобог поразки не визнав, заявив про фальсифікації і звернувся до суду. Його позови, однак, в суді відхилили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram