ГоловнаПолітика

Рада знову провалила антидискримінаційну поправку

Володимир Гройсман оголосив перерву на 15 хвилин

Рада знову провалила антидискримінаційну поправку
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада в четвер знову спробувала ухвалити в цілому законопроект №3442, який забороняє дискримінацію у сфері праці за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, але він не набрав достатньої кількості голосів.

Спікер тричі ставив на голосування законопроект №3442. Уперше для ухвалення документа не вистачило шести голосів, вдруге - дев'яти і втретє - одинадцяти голосів. Після цього Володимир Гройсман оголосив перерву на 15 хвилин.

З тим, хто як голосував, можна ознайомитися за цими лінками - перша спроба, друга і третя.

БПП дав 96-98 голосів (загалом у фракції 139 депутатів), "Народний фронт" - 59-61 голос (загалом у НФ 81 депутат), "Самопоміч" - 15-16 голосів (26), "Батьківщина" - 16 (19).

Законопроект №3442 з пропозицією внести зміни до Кодексу законів про працю зареєстрували в Раді 10 листопада. Тоді його спробували ухвалити в цілому, однак обидві спроби були невдалими.

Він забороняє будь-яку дискримінацію у сфері праці, зокрема пряме чи непряме обмеження прав працівників залежно від раси, статі, політичних, релігійних та інших переконань, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, віку, стану здоров'я, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного і майнового стану, місця проживання, участі у страйку, звернення або наміру звернутися до суду або інших органів по захист своїх прав, за мовними або іншими ознаками, не пов'язаними з характером роботи чи умовами її виконання.

Ухвалення антидискримінаційної поправки необхідне для введення безвізового режиму між Україною та ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram