ГоловнаПолітика

Європарламент позитивно оцінив підтримку Радою "безвізових" законів

Євродепутати розуміють наявність не завершених питань, і закликали їх вирішити якомога швидше.

Європарламент позитивно оцінив підтримку Радою "безвізових" законів
EPA/UPG

У Європейському парламенті привітали зусилля Верховної Ради щодо завершення виконання плану дій щодо візової лібералізації з ЄС.

Про це йдеться в поширеній у середу заяві депутатів законодавчого органу ЄС, повідомляє Укрінформ.

«Ми вітаємо прийняття Верховною Радою пакету законодавства, необхідного для позитивної оцінки виконання плану дій щодо візової лібералізації», - заявили голова комітету ЄП у закордонних справах Ельмар Брок, доповідач з питання України Яцек Саріуш-Вольський і голова делегації ЄП у парламентський комітет асоціації ЄС- Україна Андрій Пленкович.

Європарламентарі позитивно оцінили конструктивний підхід до цього процесу фракцій у ВРУ.

«Ефективне функціонування коаліції і стабільної проєвропейської більшості є неухильним бажанням українських громадян», - підкреслили в Європарламенті.

Депутати також зазначили, що розуміють наявність поки що не завершених питань, і закликали їх вирішити якомога швидше, щоб Єврокомісія надала до кінця року позитивний звіт щодо безвізового режиму для України.

Нагадаємо, 10 листопада Рада черговий раз спробувала внести до Кодексу законів про працю норму, яка забороняє дискримінацію у сфері праці за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Заборона дискримінації сексуальних меншин - одна з вимог Євросоюзу для безвізового режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram