ГоловнаСвіт

Іспанія поскаржилася на резолюцію про незалежність Каталонії у КС

Главі Каталонії і спікеру місцевого парламенту може загрожувати відставка

Іспанія поскаржилася на резолюцію про незалежність Каталонії у КС
Мариано Рахой
Фото: EPA/UPG

Уряд Іспанії передав до Конституційного суду країни заяву про оскарження резолюції про незалежність Каталонії.

Як повідомляє "Євроньюз", прем'єр-міністр Маріано Рахой виступив із заявою, у якій знову назвав резолюцію про незалежність регіону від Іспанії незаконною.

"Ми вимагаємо, щоб дію резолюції було призупинено. Хоча, безумовно, в рамках своїх повноважень парламент не може скасовувати закони і резолюції, які виконуються своєчасно і належним чином. У цій ситуації йдеться виключно про документ, який ставить під загрозу єдність Іспанії", - заявив глава іспанського уряду.

В урядовій заяві до Конституційного суду також ідеться, що у разі невиконання рішення інстанції главу Каталонії і спікера місцевого парламенту мають усунути від виконання своїх посад.

У понеділок, 9 листопада, парламент Каталонії схвалив резолюцію про незалежність автономної області. Документ детально розписує, яким чином протягом найближчих 18 місяців регіон сформує власні державні структури і отримає конституцію незалежної держави. При цьому каталонські парламентарі передбачили, що Мадрид оскаржуватиме резолюцію в суді, тому в тексті резолюції йдеться, що процес відокремлення не залежатиме ні від центральної влади, ні від рішень КС Іспанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram