ГоловнаПолітика

Александров і Єрофєєв відмовилися визнати провину (оновлено)

Російські спецпризначенці заявили, що не є спецпризначенцями.

Александров і Єрофєєв відмовилися визнати провину (оновлено)
Фото: twitter.com/HromadskeTV

Росіяни Олександр Александров і Євген Єрофєєв відмовилися визнавати себе військовослужбовцями РФ і свою провину, повідомляє "Медиазона".

Держава Україна звинувачує їх у веденні військової діяльності, розвідці, диверсіях. Крім того, в окремому епізоді від 16 травня 2015 року їх звинувачують у скоєнні теракту стосовно українських військових і бійців СБУ, що спричинив загибель бійця 92-ї бригади ЗСУ Вадима Пугачова.

Єрофєєв і Александров заявили, що на момент затримання були безробітними і не визнають провину за жодною з висунутих статей.

Оновлення. Адвокат Єрофєєва подала клопотання про визначення статусу її підзахисного як військовополоненого, проте суд його відхилив.

Незабаром суд закрив засідання. Наступні слухання призначено на 14:30 17 листопада. Суд розпочне досліджувати речові докази.

Нагадаємо, що Єрофєєва й Александрова взяли в полон біля Щастя Луганської області 16 травня. Під час затримання вони чи їхні спільники вбили українського військового. Генпрокуратура висунула затриманим підозри у здійсненні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язуванні війни.

Суд над ними мав розпочатися 29 вересня, але захист росіян зажадав, щоб справу розглядали в Луганській області в Новоайдарському суді, де їх затримали.

2 жовтня матеріали справи російських спецпризначенців передали до Вищого спецсуду для визначення територіальної підсудності. 15 жовтня колегія Вищого спецсуду визначила, що справу російських спецпризначенців розглядатиме Голосіївський районний суд Києва.

Вранці 10 листопада справу Александрова і Єрофєєва почали розглядати по суті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram