ГоловнаПолітика

Рада ухвалила закон про трудових мігрантів

Проект входить у "безвізовий пакет".

Рада ухвалила закон про трудових мігрантів
Фото: Макс Левин

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект, який регламентує державне регулювання зовнішньої трудової міграції та соціального захисту громадян України, які тимчасово виконували або виконують роботу за кордоном (трудових мігрантів), і членів їхніх сімей.

За ухвалення законопроекту №2330а проголосували 304 депутати за мінімально необхідних 226. Документ входить у пакет законопроектів, ухвалення яких необхідне для безвізового режиму.

Відповідно до закону, трудові мігранти та члени їхніх сімей у період трудової діяльності за кордоном мають право брати участь у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні відповідно до законодавства України.

Дія законопроекту не поширюватиметься на громадян, які просять про притулок або отримали його, на тих, хто отримує освіту за кордоном, на дипломатів тощо.

Нагадаємо, що раніше сьогодні Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Трудового кодексу, який також входить у так званий "безвізовий" пакет законопроектів. При цьому вони не включили в нього необхідну норму, яка забороняє дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram