ГоловнаПолітика

МВС передало справу Бочковського і Стоєцького в суд

Один із епізодів справи виділили в окреме провадження

МВС передало справу Бочковського і Стоєцького в суд
Архивное фото
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Міністерство внутрішніх справ передало до суду обвинувальний акт проти колишнього голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького, підозрюваних у вимаганні.

"Головне слідче управління МВС закінчило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Бочковського і Стоєцького у зловживанні своїм службовим становищем, вимаганні у підлеглих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді коштів та земельної ділянки, внесенні неправдивих відомостей в офіційні документи. 2 листопада обвинувальний акт за підозрою С. Бочковського і В. Стоєцького у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень направлено до суду", - йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

Водночас, епізод з легалізацією зазначеними громадянами коштів з використанням карткових рахунків, відкритих у Банку Кіпру, виділили в окреме провадження. У рамках розслідування направлено міжнародні доручення про проведення слідчих дій у Республіку Кіпр, Беліз, США та Латвію.

Триває досудове слідство.

Нагадаємо, Бочковського і Стоєцького затримали на засіданні Кабінету Міністрів 25 березня. Їм інкримінують організацію схеми закупівлі палива за завищеною ціною у фірм "Юкойл" та "Альянс".

28 березня їх заарештував суд, але через чотири дні вони вийшли під заставу 1,82 млн гривень кожен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram