ГоловнаПолітика

Одеська міліція розслідує порушення під час виборів

Проводиться досудове розслідування

Одеська міліція розслідує порушення під час виборів
Фото: Сергей Нужненко

Одеські міліціонери проводять досудове розслідування за фактами можливої фальсифікації під час заповнення протоколів дільничними комісіями на місцевих виборах 25 жовтня.

Про це повідомляє офіційний сайт МВС.

"27 жовтня на сайтах деяких інтернет-видань з'явилися повідомлення про те, що члени дільничних комісій з виборчих дільниць по вулиці Академіка Корольова та Шклярука заповнювали уточнені протоколи підрахунку голосів безпосередньо в холі територіальної виборчої комісії Київського району. Крім того, на виборчій дільниці по вул. Академіка Корольова члени комісії нібито виправили цифру в протоколі на користь одного з кандидатів", - повідомили в міліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Нагадаємо, раніше голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що діючий мер Одеси Геннадій Труханов отримав високий результат (приблизно 52%) на місцевих виборах у місті внаслідок фальсифікацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram